CapitalBox är en del av Ferratum och är därmed en etablerad aktör i branschen. Här kan ditt företag låna från 20 000 och upp till 2 miljoner kronor med en återbetalningstid på upp till 24 månader. Ingen säkerhet krävs för lånet och räntespannet är mellan 1,00 - 2,90 procent.
Fördelar:
 • Genomför ansökan på 5 min
 • Ingen säkerhet för lånet krävs
 • Alla bolagsformer är välkomna
 • Ränta mellan 1,00 - 2,90 %
Nackdelar:
 • Flera villkor som ska uppfyllas
 • Uppläggningsavgift tillkommer
 • Kreditupplysning tas via UC

Om CapitalBox

CapitalBox är en del av etablerade Ferratum Group som är noterade på Frankfurt-börsen och har kontor i flera länder världen över, bland annat Sverige, England och Australien. Som ett fintech-bolag använder CapitalBox den senaste tekniken för att kunna erbjuda små och medelstora bolag det rörelsekapital de behöver för att växa.

Hos CapitalBox lånar du snabbare och enklare än via en traditionella banker. Inga krav på säkerhet ställs och lånen ges till företag som varit aktiva minst 6 månader, samt uppfyller övriga villkor. CapitalBox erbjuder företagslån till alla företagsformer.

Tjänster och produkter

Hos CapitalBox kan du låna mellan 20 000 och 2 000 000 kronor till ditt företag med en låneperiod på upp till 24 månader. Ingen säkerhet i företaget krävs, utan det enda är en personlig borgen. Själva ansökan tar bara 5 minuter och vanligtvis har du pengarna på företagskontot inom 2 arbetsdagar från att processen påbörjats.

Ett företagslån hos CapitalBox kan alltid betalas tillbaka i förtid utan extra kostnad och du betalar bara för den tid som lånet nyttjats. Som lånekund har företaget även möjlighet att nyttja två betalningsfria månader. UC tas på både ägare och företaget.

För att kunna ta ett företagslån hos CapitalBox måste företaget ha varit verksamt i minst 6 månader, samt ha en årsinkomst om minst 450 000 kr. Företaget ska också vara registrerat samt fysiskt placerat i Sverige och ha ett svenskt företagskonto – samtidigt som samtliga av företagets ägare även ska vara fast bosatta i Sverige.

Lånets kostnad

Ett företagslån hos CapitalBox har en låg ränta, även om den varierar utifrån bolagets förutsättningar. Räntespannet är idag mellan 1,00 och 2,90 procent. Sådant som kan påverka vilken ränta som ges, förutom företagets och ägarens kreditrating, är bland annat lånebelopp och vilken bransch företaget är aktivt inom.

Även en uppläggningsavgift tillkommer. Denna ligger på maximalt 2,5 procent av lånesumman. Uppläggningsavgiften dras när pengarna betalas ut till företagskontot.

När du sedan ska återbetala lånet får företaget betala en fast månadsavgift, som kommer vara lika stor varje månad. Därmed är det enkelt att ha koll på kostnaden.

Utbetalning & kundtjänst

CapitalBox strävar efter att vara snabbare och smidigare än vanliga banker när det kommer till ansökan och utbetalning. Deras mål är att handlägga alla ansökningar inom en arbetsdag, och så snart ansökan är godkänd och signerad kommer den att betalas ut inom 24 timmar. Det betyder att du vanligtvis kan räkna med att ha lånet på ditt företagskonto redan inom 2 arbetsdagar från det att ansökan gjordes.

Vid eventuella frågor finns en FAQ där du hittar svar på de vanligaste frågorna. Om du föredrar personlig hjälp finns även deras kundtjänst tillgänglig både via telefon och via e-post. De har öppet och kan nås alla vardagar mellan kl. 09:00 och 17:00.


Villkor

 • Aktiv verksamhet i minst 6 månader
 • Årlig omsättning på minst 450 000 kr
 • Företaget måste vara registrerat i Sverige
 • Ett enskilt, svenskt, företagskonto krävs
 • Samtliga ägare måste vara bosatta i Sverige
Nystartat företag Utan UC
Utan personlig borgen Utan säkerhet