Krea är stolta över att ha hjälpt fler än 10 000 svenska företag att hitta rätt lån. Med störst nätverk av fler än 20 banker och långivare hittar du den bästa räntan och villkoren för ditt företagslån. Ansökan är enkel och kostnadsfri - du får låneförslag inom 2 arbetsdagar.
Fördelar:
  • Accepterar alla bolagsformer
  • Offerter från över 20 långivare
  • Helt digital ansökningsprocess
  • Nystartade företag är välkomna
Nackdelar:
  • Kreditupplysning hos UC

Om Krea

Krea är en modern och effektiv låneförmedlingstjänst för lån och krediter till företag. Varumärket Krea grundades 2018, men företaget har funnits på marknaden tidigare under namnet Cfind och drivs av personer med lång erfarenhet inom marknaden för företagslån. Idag är Krea en av de med flest långivare anslutna till sin plattform.

Kärnan i verksamheten har sedan starten varit att, genom tekniska lösningar, göra det möjligt för små och medelstora svenska företag att jämföra lån helt digitalt.

Tjänster & produkter

Kreas tjänst går att beskriva i tre enkla steg. Först av allt, fyller du i en låneansökan online. Inom två arbetsdagar har samtliga långivare återkommit med låneförslag och du väljer den offert som passar din situation bäst. Slutligen signerar du avtalet och lånet betalas ut. I många fall har du pengarna på företagskontot samma dag.

Genom att ansöka om företagslån hos Krea sparar du helt enkelt både tid och pengar, och slipper krångel. Om du har frågor eller funderingar finns kostnadsfri rådgivning att tillgå i form av Kreas kundtjänst som är specialiserade på företagslån.

Med ett stort spann på lånebelopp från 10 000 kronor till 5 miljoner kronor är flexibiliteten stor, vilket gör att det passar många olika företag – stora som små. Det är dock inte säkert att höga belopp godkänns eftersom bolagets förutsättningar påverkar hur mycket du kan låna. Det betyder däremot inte att du får avslag.

Istället mottar du offerter med den summa som långivarna är villiga att låna ut, baserat på ditt företags ekonomiska förutsättningar, och kan välja det högsta. Tänk dock på att alltid se till så att företaget har möjlighet att klara återbetalningen.

Lånets kostnad

Kostnaden beror på vilken offert du väljer i jämförelsen. När du ansöker om lån påbörjas en process där Krea kontaktar alla långivare de samarbetar med. Därefter kommer svaren in efterhand och du kan börja jämföra. De flesta får du kort efter ansökan, men det kan vara värt att vänta 2 arbetsdagar för att jämföra alla.

Räntan eller månadsavgiften sätts utefter företagets ekonomiska situation, eventuell säkerhet och historik. I varje låneerbjudande framgår belopp, lånetid, kostnad, villkor och vad som gäller angående förtidslösen av företagslånet.

Utbetalning & kundtjänst

Utbetalningstiden varierar beroende på vilken långivare det gäller. Flera av Kreas samarbetspartners betalar ut lånet direkt, vilket innebär att pengarna finns på kontot redan samma dag eller senast dagen därpå. I andra fall kan utbetalningen dröja några bankdagar. Exakt vad som gäller kommer att framgå av de offerter du mottar.

Kundtjänst finns tillgänglig på mejl eller telefon, vardagar mellan kl. 09:00 – 18:00 (17:00 på fredagar), för att besvara frågor och hjälpa med rådgivning kring ditt lån.


Villkor

  • Svenskregistrerat företag
  • God återbetalningsförmåga
  • BankID för verifiering
Nystartat företag Utan UC
Utan personlig borgen Utan säkerhet