Nanokredit tillhör inte skaran av de populära kreditbolagen på Sverigekredit, trots att de är ett seriöst och tryggt kreditbolag. Långivaren tar god hand om de få kunder de godkänner men de godtar inte betalningsanmärkningar.
Snabbval:
Läser in...
  Fördelar:
  • Löptider på 3 mån - 9 mån
  • Alltid personlig kontakt
  • Högt maxbelopp
  Nackdelar:
  • Låg popularitet
  • Godkänner få ansökningar
  • Öppet endast på kontorstid
  • Godtar ej betalningsanmärkningar

  Popularitet

  Nanokredit har drivs av samma företag som Nanoflex och deras tjänster har tidigare varit näst intill identiska, tills nu. Sedan Nanoflex fick en ny hemsida och gjorde om sin tjänst så har popularitet ökat markant. Statistiken visar att det nu är förhållandevis många användare på Sverigekredit som väljer Nanokredit.

  Godkända ansökningar

  Nanokredit har tidigare haft en mycket dålig statistik på godkända ansökningar. Efter diskussioner kring detta så har långivaren förbättrat sin tjänst och sina bedömningar avsevärt, så numera är det skäligt många användare hos oss som får sina lån godkända hos Nanokredit.

  Trygghet och Service

  Nanokredit är en seriös långivare, inriktad på snabblån, och ett stabilt bolag som hjälpt Svenska konsumenter med små krediter sedan 2008. Omsättningen i bolaget har ökat med åren, vilket visar att antalet kunder också ökar. Vi bedömer att de ekonomiska siffrorna och vår erfarenhet av företaget är överlag positiva.

  Servicen hos Nanokredit är inte branschens bästa när det kommer till tillgänglighet men kundtjänsten är hjälpsam och bra. Du kan ansöka hos långivaren under helger men utbetalningar och kundtjänstärenden hanteras endast på vardagar under vanlig kontorstid. Här behöver Nanokredit jobba lite för att vara konkurrenskraftigare anser vi.

  Villkor och Kvalitet

  För att få låna hos Nanokredit så krävs det bl.a att du är minst 20 år och inte har betalningsanmärkningar. Detta är något hårdare krav än hos de flesta andra långivare i branschen med smslån och snabblån men heller inget ovanligt. Kvaliteten på själva tjänsten bedömer vi som genomsnittlig, inget unikt eller utmärkande. Du kan låna pengar utan UC hos Nanokredit.

  Positivt är att Nanokredit alltid kontaktar sina kunder via telefon för legitimering och för att få en personlig kontakt med sina kunder. Man kan säga att långivaren är noga med vilka kunder de får och att de tar god hand om de kunderna. Nytt är att du kan ansöka om lån på upp till 25.000 kr men då skickas din ansökan till Parami som blir din långivare, som har ett annat upplägg och andra lånekostnader.

  Intervju

  Beskriv er tjänst i kort

  Nanokredit erbjuder snabblån när det gäller mindre lån som sträcker sig upp till 90 dagar. Via vårt systerföretag Parami erbjuder vi även lån till något större belopp som har återbetalningstid upp till 4 år. Man kan ha en aktiv kredit hos både Nanokredit och Parami samtidigt.

  Varför ska man välja just er?

  Nanokredit har erbjudit snabblån sedan 2008 och är idag ett av marknadens mest etablerade företag, med över 60 000 kunder i Sverige. Vi erbjuder även konkurrenskraftiga priser på alla våra snabblån. Vi är medlem i SKEF (Svenska Konsumentkreditföretagen Ekonomisk Förening) som har som ändamål att verka för en seriös kreditgivning till svenska konsumenter och branschens goda anseende. Detta medlemskap ger kunden en mycket bra grundtrygghet och kan ses som en garant för en seriös kreditgivning. Våra tre ledord är Tryggt, Tydligt och Enkelt och dessa ord är viktiga för oss i vårt arbete. Det är tryggt att låna pengar hos oss då vi funnits på marknaden länge, är 100% seriösa i allt vi gör, är registrerade hos Finansinspektionen, medlem i SKEF och följer den lagstiftning som gäller på den svenska marknaden. Vi är tydliga med att redovisa alla villkor och krav som gäller för att låna pengar hos Nanokredit. Det finns inga dolda kostnader eller avgifter och allt framgår tydligt på hemsidan för att det ska kännas tryggt för dig som kund att ansöka om ett snabblån. Det är enkelt att ansöka om ett snabblån, en ansökan tar inte mer än någon minut och man får svar direkt på skärmen. Behöver man hjälp kan man alltid få direktkontakt via telefon eller chat under kundtjänsts öppettider, eller via mail.

  Vad kan man som kund förvänta sig av er?

  Vi är väldigt kundorienterade och som kund kan man alltid förvänta sig en hög servicenivå, korta svarstider, snabb utbetalning av sina pengar, ett vänligt bemötande och alltid 100% kundfokus och seriositet.

  Vad är ansvarsfull kreditgivning för er?

  Ansvarsfull kreditgivning är väldigt viktigt för Nanokredit och vi gör alltid allt vi kan för att säkerställa att våra kunder har möjlighet att återbetala sitt lån till oss. Utöver en sedvanligt kreditprövning gör vi även alltid en KALP (kvar att leva på kalkyl) för att säkerställa att kundens ekonomi på ansökningsdagen har ett tillräckligt utrymme för att kunna återbetala sitt lån. Vid behov eller vid återbetalningssvårigheter hjälper vi även kunden med kontaktnummer till ex. skuldrådgivare i sin kommun etc. Vårt medlemskap i Branschföreningen SKEF är också en trygghet för att vi alltid är ansvarsfulla i vår kreditgivning.

  Vilka råd kan ni ge alla som vill ta ett smslån?

  Att man alltid noga tänker sig för innan man gör en ansökan och varför man behöver låna pengar. Behöver jag dessa pengar? Kan jag betala tillbaka lånet på förfallodagen? Vi vill vara ett självklart och smidigt alternativ när man behöver ett mindre kapitaltillskott under en kortare period, inte för att täcka andra skulder.
  Recension - Nanokredit
  Betyg 53100
  av Sverigekredit.se

  Villkor

  • Ålder: 20-70 år
  • Inga betalningsanmärkningar
  • Bankonto och mobilabonnemang
  Betalningsanm. Utan UC
  Utbetalning helg Under 20 år

  Legitimering

  • E-legitimation (BankID)
  Avi-avgift: 60 kr Uppl.avgift: 395 kr