Trustbuddy var tidigare ett av världens största kreditbolag som förmedlade lån mellan privatpersoner. En relativt populär långivare som tyvärr fick lägga ner sin verksamhet på grund av att de finansiella tillgångarna användes på felaktigt sätt.
Snabbval:
Läser in...
  Fördelar:
  • Alltid räntefritt i 14 dagar
  • Förläng lånet i upp till 6 mån
  • Snabbt svar på ansökan
  Nackdelar:
  • Dyrt efter 14 dagar
  • Förhållandevis dålig service
  • Hårda villkor

  Pågående utredning hos TrustBuddy

  Trustbuddys låneverksamhet är tyvärr stängd p.g.a oegentligheter inom bolaget. En ny ledning hos Trustbuddy inledde en utredning under Oktober 2015 som indikerade att verksamheten inte sköts enligt alla lagar och regler. Finansinspektionen krävde att TrustBuddy upphörde med sin låneverksamhet med omedelbar verkan.

  Vi är naturligtvis djupt besvikna över situationen. Med ny ledningsgrupp på plats hade TrustBuddy både plattform och kapacitet för att fortsätta växa och ta en marknadsledande position. Till följd av det som nu uppdagats tvingas vi istället fokusera all kraft på att hitta en lösning för bolagets alla intressenter. – Sade Simon Nathanson, styrelseordförande på TrustBuddy AB i början av utredningen

  Anledning
  Den huvudsakliga anledningen till att företaget utreddes är att en ny ledning tillsattes under September 2015, som då fann att inlånat kapital använts felaktigt. Det rör sig om ca 40 miljoner kronor som använts felaktigt av det kapital som inlånats av privatpersoner sedan starten av verksamheten. Detta strider mot både Trustbuddys interna regelverk och externa regler som gäller för bolagets verksamhet. Dessa oegentligheter anses så allvarliga att en anmälan gjorts till Polismyndigheten.

  Trustbuddy stängs och försätts i konkurs
  Vidare utredning visade att situationen var värre än väntat och att det inte var möjligt att fortsätta att bedriva låneverksamheten. Trustbuddys nyligen tillsatta styrelse, konstaterade att bolaget var på obestånd och att konkurs var oundvikligt. I slutet av Oktober 2015 meddelades det att Trustbuddy sätts i konkurs och att all handel med bolagets aktier upphör.

  Som en konsekvens av de oegentligheter som begåtts, pågående diskussioner med bolagets intressenter, konstaterad likviditetsbrist samt att vi inte längre kan bedriva tillståndspliktig verksamhet, kan TrustBudy inte fortsätta att bedriva sin verksamhet. Dagens beslut gör det möjligt för alla intressenter att få en rättvis behandling i en strukturerad process. – Säger Simon Nathanson, styrelseordförande på TrustBuddy AB

  Se alla långivare av snabblån


  Tidigare betyg

  Popularitet

  Trustbuddy var länge ett populärt kreditbolag på Sverigekredit. Kanske för sin smått unika tjänst där långivaren medlade mellan privatpersoner som lånade pengar av varandra. Trustbuddy hade även en och annan reklamkampanj i media, vilket ökade chansen för att våra användare ska känna igen företaget och känna sig trygg med valet. Varje månad kunde det vara så många som upp mot 1000 användare på Sverigekredit som valde att besöka Trustbuddy.

  Godkända ansökningar

  Med hänsyn till Trustbuddys relativt hårda krav så var vår statistik med antal godkända ansökningar periodvis helt okej. Därför kunde betyget variera en hel del, beroende på vilken period det var på året och hur många användare som fick sina ansökningar godkända.

  Trygghet och Service

  Trustbuddy var ett av världens största kreditbolag som erbjöd en s.k P2P tjänst, förmedlan av lån mellan privatpersoner. På den Svenska marknaden hade kreditbolaget endast funnit i några år men trots det hade de en stor kundbas med många nöjda kunder.

  Servicen var i vårt tycke något undermålig med tanke på att de hade helt stängt på helger . Vi fick tidigare en del klagomål om att långivaren tidvis var svår att nå på både telefon och e-post.

  Villkor och Kvalitet

  Villkoren hos Trustbuddy var ganska hårda jämfört med andra långivare av smslån och snabblån men trots det var de duktiga på att lyckas bemöta och hjälpa sina kunder. Kvaliteten på tjänsten var helt okej även om man kunde önska lite mer flexibilitet från långivaren. Unikt var att Trustbuddy erbjöd alla sina kunder att låna räntefritt i upp till 14 dagar, oavsett belopp.

  Recension - TrustBuddy
  Betyg 37100
  av Sverigekredit.se

  Villkor

  Villkor

  • Godkänd kreditprövning.
  • Svensk medborgare med mobilabonnemang.
  • Registrering på Trustbuddy.
  • Innehava bank-ID eller E-legitimation.
  • Minst 20 år.
  Betalningsanm. Utan UC
  Utbetalning helg Under 20 år

  Legitimering

  • E-legitimation (BankID)
  • SMS
  Avi-avgift: kr Uppl.avgift: 0 - 650 kr