Hos Capcito får du en prisvärd och flexibel kredit till ditt företag, utan säkerhet. Inga dolda avgifter förekommer. Allt du betalar är en fast ränta mellan 0,8 och 4 % och kostnaden är densamma varje månad. Ansök om ett företagslån på upp till 2 miljoner kronor!
Fördelar:
 • Ingen upplysning hos UC
 • Lös lånet i förtid utan avgift
 • Snabbt svar och utbetalning
 • Ingen säkerhet i företaget krävs
 • Erbjuder även fakturabelåning
Nackdelar:
 • Personlig borgen krävs
 • Måste kunna koppla bokföringsprogram till Capcito
 • Måste finnas aktuella försäljningssiffror

Om Capcito

Capcito ökar likviditeten i ditt företag genom att erbjuda flexibla företagskrediter mot personlig borgen eller säkerhet i fakturor. Långivaren har tillstånd att låna ut från Finansinspektionen och bland delägarna finner du bland annat SEB och Collector.

Tidigare erbjöds företagslån på upp till 300 000 kronor, men Capcito har valt att höja gränsen avsevärt till att du nu kan låna upp till 2 miljoner kronor. Lånet tas då mot en personlig borgen, och en kreditupplysning tas då på både företaget och borgensmannen. Denna tas via Creditsafe – och därmed kommer en ansökan om företagslån hos Capcito inte påverka din eller bolagets kreditvärdighet hos UC.

Tjänster & produkter

Hos Capcito kan du låna från 1 000 kronor och upp till 2 000 000 kronor för att öka likviditeten i ditt företag. Välj en lånetid på 3, 6, 12, 18 eller 24 månader, men du kan alltid betala tillbaka i förtid utan extra kostnad. Att begära en offert om lån är helt kostnadsfritt och en ansökan är inte bindande förrän du signerat låneavtalet.

Genom att identifiera företaget via företagsbanken eller ett bokföringsprogram vid ansökan kan Capcito ge dig en automatisk offert inom loppet av 1 minut. Det spelar ingen roll om du har ett aktiebolag, enskild firma eller handelsbolag – alla företag är välkomna att ansöka. Det viktiga är att det finns aktuella försäljningssiffror att tillgå.

För att kunna ansöka om lån hos Capcito måste du ha tillgång till BankID, då du signerar din ansökan med denna. Du får det slutgiltiga beskedet för lånet inom 24 timmar (gäller vardagar) och utbetalning sker därefter direkt till företagets konto.

Hos Capcito har du också möjligheten att sälja eller belåna företagets fakturor.

Lånets kostnad

Räntan på företagslån hos Capcito är mellan 0,8 – 3,9 %. Var i spannet du hamnar beror på företagets och borgensmannens kreditvärdighet. Ju bättre ekonomiska förutsättningar, desto lägre ränta. Företagets aktuella försäljning analyseras genom att Capcito får tillgång till antingen företagsbanken eller ett bokföringsprogram.

Återbetalningen av lånet sker genom en fast månadskostnad som består av amortering och ränta. Pengarna drar Capcito varje månad via autogiro för att göra förloppet så enkelt som möjligt. Om du så skulle vilja, finns också möjligheten att betala tillbaka företagslånet i förtid, utan att det tillkommer någon extra avgift.

Utbetalning & kundtjänst

Från det att ansökan kommit in har Capcito som mål att handlägga ditt ärende inom 24 timmar, under vardagar. Så snart ditt ärende är klart betalar Capcito ut företagslånet direkt till ditt företagskonto, förutsatt att den har blivit godkänd.

Vi har tyvärr inte hittat några specifika öppettider för kundtjänst, men denna går att nå via telefon och e-post, samt en chatt på hemsidan med svarstid på 20 minuter.


Villkor

 • Företaget ska vara kreditvärdigt
 • Borgensman ska vara kreditvärdig
 • Inga betalningsanmärkningar tillåts
 • Aktiv verksamhet m. aktuell försäljning
Nystartat företag Utan UC
Utan personlig borgen Utan säkerhet