Vinna i BlackJack

blackjack strategiDet finns många olika typer av Blackjack strategier som man kan använda sig av för att försöka slå huset eller dealern, och vilken strategi man ska använda sig av beror till stor del på hur du spelar. Om du spelar mot en dator på ett internetcasino kan du till exempel inte räkna kort genom att försöka förutse om det kommer att komma ett högt eller lågt kort som nästa kort då kortleken blandas före varje giv. Detta är för att förhindra fusk. Du kan däremot ta en titt på dina egna kort samt dealerns kort.

Chans och strategi

Om dealern börjar med ett kort som är värt 10 och du har ett värde på under 16 på dina två första kort bör du ta ett kort. Detta är på grund av att det är över 30 procents chans att dealern kommer få ett till kort som är värt 10. Det är även en liten risk att dealern kommer att få för mycket. Det vill säga ett värde över 21. De som tycker om att spela Blackjack tillämpar ofta sina egna strategier på hur de ska spela. Någonting man bör ha i åtanke är att huset aldrig erbjuder någonting som är i fördel till kunden.

I vissa bord får du dubbla på 7 till 11 medan andra enbart erbjuder dig 9 till 11. Du kan även splitta alla likvärdiga kort, men du bör dock återigen ta en titt på dealerns första kort innan du väljer att göra detta. Om dealern har en 10 som första kort och du har två kort som är värda 10 bör du stanna. Då har du en näst intill garanterad vinst då dealern enbart kan vinna över dig genom att få Ess eller 21.

Splitta rätt

Du bör splitta dina kort om dealern börjar med ett kort som är värt 2-6, för då är det nämligen en stor chans att dealern kommer att få för mycket och du kan ta hem många vinster genom att göra detta. Ha i åtanke att ingenting i Blackjack är garanterat och tjusningen med spelet är till stor del husets låga fördel mot spelaren och att det kan ta vilken vändning som helst.

Det kan även vara strategiskt att spela på ett flertal händer, för att på det sättet kan du rädda majoriteten av dina vinster genom att till exempel ta ett kort för mycket på sista handen och minska risken för att dealern får ett kort värt 10. Du kan även samarbeta med andra spelare för att uppnå detta, och det är dock den hand som alltid tillfrågas sist som brukar få ta smällen för att rädda de andra spelarna. Du vill inte vara den handen. Man bör alltid splitta Ess, när du får två stycken Ess så är de värda 2 eller 12. En 2:a eller en mjuk 12:a med andra ord.

Genom en splitt på Ess så får du enbart ett kort på varje hand, vilket det är 30 procents chans att du kommer att få en 10 per hand men du kan även få lägre kort. Det är större chans att du kommer ha två höga händer än två låga när du splittar Ess. Om du istället fortsätter att dra kort på två Ess så kan det gå hur som helst. Du kan till exempel få 2 Ess, sedan en 10. Detta blir 12 och du kommer att fortsätta dra kort, och risken är att du istället får för mycket.