Tjäna pengar

Det mest effektiva och smarta sättet att få tillgång till pengar på är så klart att tjäna in dem själv. Många kan ha svårt att se en framtid där ekonomin är god men så fort man börjar tjäna pengar och använda dem smart så kommer framtiden att ljusna.

Arbetslöshet

Om du har varit arbetslös under en längre tid eller har svårt att få ett nytt jobb så måste du prova på nya vägar som garanterar dig en ny tjänst. Är du i en bransch som inte erbjuder jobb för tillfället? Byt bransch och vidga dina vyer! Det kan verka tungt att plötsligt skola om sig yrkesmässigt men det finns alltid jobb att söka beroende hur mycket man kan bredda sitt arbetssökande.

Ändra din approach

De flesta som har gått arbetslösa under en längre period brukar vid något tillfälle tappa hoppet och känna att deras ansökningar inte når fram till företagets nyckelpersoner. När du känner att din approach inte når fram så byt ditt sätt. Be en vän som har god skrivförmåga se över ditt CV och personliga brev och försök få fram att du är rätt person för tjänsten du söker. När du väl har sökt tjänsten så besök företaget som annonserat den och visa på plats vem du är. Om du är riktigt modig så kan du höra av dig innan till rekryteraren eller på plats söka upp hen och be om att få bjuda på en fika eller lunch för att vidare presentera dig själv. Det kan verka tungt men du kan också få till många lyckade möten som leder till en tjänst.

Fast på en arbetsplats med sämre lön?

För dig som har hamnat på en arbetsplats där du trivs men har slutat utvecklas både kompetens- och lönemässigt kan det vara på tiden att ta upp förhandling eller söka nytt jobb. Be ditt fack hjälpa dig med förhandlingen om din arbetsgivare nekar dig ett lönelyft och försök att göra ett ännu bättre jobb än tidigare för att motivera din önskan och anledning till löneökning. Många anställda är för rädda för att ställa krav på sina arbetsgivare och det är alltid värt att ställa frågan eller skapa en förhandling än att fundera på det utan att agera.

Om du inte lyckas med din löneförhandling och önskar en högre lön så bör du söka en ny tjänst. Försök hitta ett företag som uppmuntrar till utvecklingsmöjligheter och visa att du är värd en högre lön. När du väl kommer till en löneförhandling inför en ny tjänst så sätt en lägstasumma och vägra gå under den – du vet vad du är värd!

Tjäna pengar på din fritid

Om du har ett heltidsjobb och tjänar hyfsat med pengar men vill tjäna ännu mer, så finns det alternativ till att tjäna extra pengar på fritiden. Här ger vi dig några snabba tips som du kan söka efter för att lära dig mer om hur du kan tjäna extra pengar på ett enkelt sätt.

 • Medverka i produkttester
  • Det finns många företag inom skönhetsbranschen som ständigt lanserar nya parfymer, krämer eller andra skönhetsprodukter. Innan dessa produkter kommer ut till försäljning behöver de testas. Som produkttestare får du alltså dels exklusiva produkter och monetär ersättning.
 • Dela ut reklam
  • Ett sätt att kombinera frisk luft, motion och lite extra fickpengar. Att arbeta som reklambud har många fördelar! Dessutom är det ett jobb som sällan är bundet till några fasta tider likt ett kontorsjobb.
 • Sälj annonser på din webbsida eller blogg
  • Har du en framgångsrik webbsida eller blogg med många läsare så kan du utnyttja detta ekonomiskt. Genom att göra reklam och marknadsföring för företag kan du snabbt och smidigt få in lite extra pengar i kassan.
 • Extraknäck som contentwriter
  • Många företag är i stort behov av någon som kan skriva kvalitativa texter i stora volymer. Har du en vass penna, flinka fingrar och en kreativ läggning så kan detta vara ett perfekt sätt att tjäna pengar. Dessutom sker arbetet oftast på distans, vilket ger en stor flexibilitet avseende när och var du utför arbetet.

Om du vill tjäna extra pengar på din fritid så är nätet din bästa vän. Här finns mängder av saker du kan göra för att tjäna några extra tusenlappar varje månad. På vår sida med länkar så hittar du bra webbsidor där du kan hitta information om hur du kan tjäna extra pengar på nätet.