Smarta sätt att tjäna extra pengar

Extra pengar

Ibland är plånboken lite extra tunn och högen med räkningar är alldeles för stor. Då behövs kreativa och snabba lösningar och tips för att få pengarna att räcka hela månaden. Här har vi samlat några som du kan använda dig av direkt för att dryga ut kassan lite extra.

Kolla igenom förrådet

Hur ofta använder du sakerna i ditt förråd eller som är nerstoppade i flyttlådorna? Säkert inte alltför ofta. Här finns en guldgruva och det du inte använder kan du låta någon annan köpa på Facebook Marketplace eller någon annan köpsajt. Bonusen är att förrådet kommer innehålla färre saker som annars bara tog plats.

Ta vara på bortkastade prylar

Andras slängda saker kan bli inkomster för dig. Se slängda saker i soprummet som tänkbara inkomster. En sliten spegel kan med lite färg bli ett riktigt vintage objekt. Är verkligen den slängda dammsugaren trasig? Dra dig inte för att ta hem saker och prova. Lägg ut och förvandla till pengar, och gör samtidigt miljön en tjänst.

Skapa smarta guider

Är du extra bra på något så varför inte göra en guide- eller instruktionsvideo på YouTube? Det är inte svårt och du klarar det med din vanliga mobil. Kanske är du duktig på att laga hål i kläder eller göra fälgarna på bilen skinande blanka? Dela med dig på YouTube och få inkomster när personer ser dina klipp.

Hyr ut din lägenhet

På sajter som Airbnb kan du hyra ut din lägenhet under kort eller längre tid. Fråga om du kan flytta in hos en kompis under en månad och hyr ut lägenheten under den tiden för att spara in en på månadshyra. På det sättet kan du spara ihop många sköna slantar och samtidigt ha trevligt tillsammans med din kompis.

Leta extrajobb på jobbsajter

Kanske kan du få ett extra jobb på kvällen eller helgen? Har du ett intresse för något speciellt kan du kanske hitta ett guide-jobb eller hjälpa till på något event. Leta på alla sajter du kan hitta och skriv till många olika företag. Det finns också sajter där du kan hyra ut dina tjänster och exempelvis klippa gräset eller passa barn.

Sälj dina kunskaper

Säkert är du bra på något som till exempel att plantera blommor, passa barn, hjälpa till med läxor i matematik eller något annat. Dammsug nätet och tidningar på personer som behöver hjälp och ta extra jobb inom de områden som du behärskar.

Sälj dina foton på nätet

Tar du bra foton och dessutom tycker det är roligt så finns möjligheten att få betalt för dina bilder. På nätet hittar du flera sajter där du kan ladda upp dina bilder och få betalt för dem när personer köper rättigheter till att använda dem. Kanske dyker just dina bilder upp på en företagshemsida eller i en reklamkampanj?