Lev enligt din budget

I dagens konsumtionssamhälle uppmuntras vi till att spendera våra pengar på de senaste prylarna, husen och resorna och samtidigt som våra löner står relativt still i utvecklingen så ökar önskan att konsumera. Vad många inte tänker på är att man som konsument förväntas att konsumera oavsett inkomst och det har leder till att människor får stora skulder och, i värsta fall, hamnar hos Kronofogden.

Skapa din egen konsumtionskurva

Bara för att ”alla andra” har möjlighet att handla det senaste betyder det inte att du måste anpassa dig efter deras plånböcker. När du har betalat dina räkningar och satt av till ditt sparande bör du innan lönen kommer in ha bestämt hur mycket av din lön som får gå till shopping, nöjen och resor. Om du önskar att spendera dina pengar på dyrare inköp så sätt av ett sparande med en tidsplan och spendera dem när du nått önskad summa. Tänk på att alltid spendera dina pengar efter din egen konsumtionskurva och försök att inte påverkas av yttre press.

Njut av det som är gratis

Helger, kvällar och fritid är de tider där man spenderar som mest och vad många tror är att man måste spendera för att kunna aktivera sig på ett trevligt sätt. Självklart kan det kosta om man har lite dyrare önskemål men med god planering och omvärldsbevakning kan man underhålla sig utan för stora utgifter. Se i din samhällskalender efter vilka evenemang som erbjuds under månaden och planera in besök på museer när det erbjuds gratis inträde eller inträde till reducerat pris. Planera billigare picknickar istället för dyrare restaurangbesök och njut av naturen när den är som bäst med trevligt umgänge.

Rabattkuponger är guld

Rabattkupongerna online finns överallt och när du ska leva enligt din egen budget så erbjuds även många chanser till trevlig shopping om du lägger tid på att leta lämpliga rabattkuponger. Det finns rabattkuponger som tillhör de flesta butiker med erbjudanden om fri frakt, 20 % rabatt, 100 kronor rabatt vid köp över 500 kronor och om du planerar dina utgifter så finna här många chanser att spara pengar. För dig som inte vill handla online finns en stor andel medlemstidningar med både rabattkuponger och medlemserbjudanden som är värda att ta del av. Var inte rädd för reklam i din brevlåda – där ligger fler guldgripar än du anar!