7 spartips för att få mer pengar i slutet av månaden

Många gånger räcker inte pengarna till slutet av månaden och man behöver nagga på sitt sparande eller kanske rent av behöver ta ett snabblån för att täcka utgifterna. Många gånger är detta dock inte nödvändigt om du bara tänker dig för lite och använder våra spå tips för hur du får mer pengar i slutet av månaden.

Budgeten är viktig

När såg du över din budget senast? Kanske du inte har en budget eller helt enkelt tror att du inte behöver en. Det är absolut viktigt och du kommer att spara pengar om du använder dig av en. Det finns många appar att ladda ned om du känner att du behöver lite extra hjälp. På detta sätt får du reda på vart du spenderar onödiga pengar och hur du kan få mer över.

Matlåda för folket

Är det ett måste att äta lunch ute varje dag? För de flesta är så inte fallet. Du kan spara en förvånansvärd mängd pengar varje månad genom att ta med dig mat. Räkna gärna på hur mycket du kan spara. Du kan lätt laga mat för hela veckan på söndagen och sedan frysa in för att ta med dig. Leta efter härliga recept online.

Par lagar mat

Motion och spara pengar i ett

Hur långt har du egentligen till jobbet? Kanske är det inte nödvändigt att ta bilen till jobbet eller till och med bussen? En cykel kan du skaffa för en billig penning och sedan får du bra med motion dessutom helt gratis. Kanske du kan spara in på gymkortet varje månad på samma gång.

Rea är perfekt

De flesta affärerna har numera rea flera gånger om året. Detta är perfekt om du inte behöver köpa något just nu. Vänta gärna ett par månader och köp både kläder och annat för många gånger halva priset. Det kanske inte är nödvändigt att alltid ha de senaste inom modet. Du kan vara vacker ändå.

Spara för framtiden

Det kanske låter som ett dåligt tips men det är ett bra sätt att inte göra av med pengarna. Sätt upp ett sparkonto eller varför inte en aktiefond. Sedan kan du automatiskt sätta in till sparkontot från ditt lönekonto i slutet av varje månad och det blir direkt pengar som du inte gör av med. På detta sätt kan du dessutom spara till något större på ett enkelt sätt.

Rabattkuponger

Kan låta lite som något som inte är värt tiden men många gånger kan du spara ihop viktiga hundralappar i mataffären om du helt enkelt utnyttjar dem. Många gånger finns de online och du behöver inte leta i tidningar och dylikt. Detta är speciellt bra om du hittar något som du använder många gånger. Köp ett lager av t.ex. toapapper extra billigt.

Gör en inköpslista

Även detta tips kan verka vara grundläggande men det är extremt viktigt. Samtidigt som du aldrig bör gå och handla när du är hungrig. Då köper du automatiskt mer än vad du annars hade gjort. En inköpslista gör dessutom att du bara handlar det som du behöver och inte massor med onödiga saker. Håll dig slaviskt till din lista så ska du se att du får över massor med pengar i slutet av månaden.