Råd för snabblån

Du har med all säkerhet hamnat på vår hemsida för att du har ett behov eller ett önskemål om att få mer pengar, förmodligen snarast. Som med allt annat så finns det naturligtvis både enkla och svåra sätt att få mer pengar och det absolut snabbaste sättet är att ansöka om ett snabblån. Det finns dock risker med dessa lån och saker som du bör ha i åtanke innan du väljer denna enkla väg. Om du inte är bekant med snabblån och risker kring lån så rekommenderar vi att du besöker www.snabblån.nu för att lära dig mer om lånen.

Planera din ekonomi

Att ansöka om ett snabblån är en snabb och enkel lösning som ger pengar snabbt, men det kan också bli en väldigt kortsiktig lösning som förvärrar din ekonomiska situation i längden. Ett snabblån ska återbetalas och i de allra flesta fall så ska mer pengar betalas tillbaks i ränta än den summa du lånat. Du drar på dig en skuld som inte går att gömma eller glömma, den ska betalas i samtliga fall.

Tänk inte kortsiktigt och intala dig själv om att ”Det löser sig!…”, för om det inte gör det så hamnar du i en mycket trång situation och i en ond cirkel som är svår att ta sig ur. För varje obetald skuld som du inte klarar att betala så växer skulden och till slut hamnar du hos kronofogden och får betalningsanmärkningar som försvårar för dig att få någon finansiering över huvud taget de nästkommande tre åren.

Planera därför din ekonomi noga innan du ansöker om ett snabblån. Säkerställ alltid att du har pengar över varje månad för att kunna betala månadskostnaden för lånet.

Budgetera innan du tar snabblån

Det bästa sättet för att planera sin ekonomi är att göra en s.k budget. Genom att lista samtliga utgifter som du har, även minsta köp du gör i butiker, så får du veta exakt hur mycket pengar du får över varje månad på din inkomst. Det är alltid lätt att lista utgifter som hyra, bilkostnader, mobilräkning och de vanliga, återkommande utgifterna. Men glöm inte de små utgifterna som du handlar för.

Skriv ut ett kontoutdrag från din bank och räkna ihop alla små och stora köp du gör med ditt kort. På detta viset får du fram en realistisk budget som visar de faktiska utgifterna som du har varje månad. En sådan budget kan ofta också ge en chock och ett uppvaknande där man hittar stora, onödiga utgifter som man inte tänkt på.

För att få mer pengar så måste du veta vart du gör av de pengar du har först. Mer pengar i handen innebär inte bara att du måste öka din inkomst, det kan i många fall ge mer att spara in på utgifterna. Att minska på utgifterna är också ett sätt för att spara pengar om du vill bygga upp en riktigt stabil ekonomi.