Toborrow är Sveriges största låneförmedlare för företag, sett till antal användare. I dagsläget har de över 5 000 långivare, kreditgivare och banker registrerade på plattformen. Här kan ditt företag låna upp till 20 miljoner kr och trots att du får flera låneerbjudanden tas bara en UC. För att kunna ansöka om företagslån behöver du ha en ledande roll i företaget.
Fördelar:
  • Över 5 000 långivare
  • Endast en UC tas
  • Ansökan är ej bindande
Nackdelar:
  • Upp till 48 h innan svar

Om Toborrow

När du vill ta ett företagslån är det klokt att använda sig av en jämförelsetjänst för att låta långivarna konkurrera om dig. Detta hjälper Toborrow dig med då de är landets största förmedlare för företagslån sett till antal användare på plattformen.

Här kan du ansöka om företagslån från 20 000 upp till 20 000 000 kronor. Det fina i kråksången är att endast en UC tas – trots att din ansökan om företagslån skickas ut till över 5 000 långivare. Användarna på Toborrows plattform består av allt från privatpersoner till kreditgivare och banker, vilket gör att du kastar ett brett nät.

Tjänster & produkter

Toborrow erbjuder ett brett låneregister – från 20 000 upp till 20 000 000 kronor. Genom att skicka ut en låneansökan till över 5 000 olika långivare ökar chanserna till många olika låneerbjudanden. På så vis kan man välja det erbjudande som har den bästa räntan eller som på annat vis passar företagets ekonomi bäst.

En ansökan går mycket snabbt att genomföra, ungefär två minuter, och de första svaren brukar trilla in efter några timmar. Efter 48 timmar har du fått svar från alla långivare som vill erbjuda dig ett företagslån. Du väljer själv om du vill vänta tills de 48 timmarna har gått eller om du vill godta ett låneerbjudande redan innan.

Lånets kostnad

Att göra en ansökan om företagslån hos Toborrow är kostnadsfritt och ansökan är inte bindande. Vad lånet kommer kosta beror på vilket lån och vilken långivare du väljer. De olika långivarna sätter sina egna räntor utifrån företagets ekonomi.

Tänk på att kringkostnaderna kan variera när det gäller de olika lånen. Till exempel kan uppläggningsavgifter och månadsavgifter variera mellan de olika erbjudandena.

För att kunna göra en rättvis bedömning bör du därför jämföra den effektiva räntan. På så vis får du en god helhetsbild av lånets kostnader. Var också uppmärksam på om någon ränteskillnadsersättning ska betalas om du vill lösa lånet i förtid.

Utbetalning & kundtjänst

Det finns ingen fastställd utbetalningstid för lån hos Toborrow. Detta eftersom de har långt fler långivare än vanliga låneförmedlare. Det finns både långivare som betalar ut lånet direkt och de som betalar inom ett visst antal bankdagar.

Utbetalningstiden står specificerat i det låneerbjudande du får. På så sätt kan du välja det erbjudande som passar bäst ekonomiskt, såväl som tidsmässigt.

Kundtjänst finns tillgänglig via telefon eller en live-chatt på hemsidan. Det finns däremot inga specificera öppettider för när personalen är tillgänglig.


Villkor

  • Företaget ska vara aktivt och registrerat i Sverige
  • Ansökande måste ha en ledande roll (VD, ledamot, suppleant i styrelsen)
Nystartat företag Utan UC
Utan personlig borgen Utan säkerhet