Snabbval:
Läser in...
  Fördelar:
  • Använder sig inte av kreditupplysning med UC
  • Går att söka även för dig med betalningsanmärkningar
  • Det tar bara en bankdag att få svar på din låneansökan
  • Efter att din ansökan godkänts tar det bara 1-2 bankdagar för pengarna att komma in på ditt konto
  Nackdelar:
  • Hög ränta
  • Du kan inte låna mer än 50 000 kr

  Hos Extralånet går det att ansöka om lite mindre lån. Du kan som allra minst låna 10 000 kr och som allra mest 50 000 kr. En av sakerna som gör detta till ett bra ställe att låna från är det faktum att även du som har dålig kreditvärdighet eller som har betalningsanmärkningar kan låna pengar här. Extralånet gör dessutom sina kreditupplysningar med Bisnode och inte med UC. När det görs en kreditupplysning på ditt namn här behöver det därför inte få en negativ effekt på din kreditpoäng.

  [pros_cons]

  Villkor

  Hos Extralånet kan du som är minst 18 och som allra mest 70 år gammal låna pengar. Du måste dock ha en fast inkomst vilken som minst uppgår till 12 500 kr i månaden efter det att du betalat skatt. Det krävs också att du är svensk medborgare och att du har ett svenskt personnummer samt är folkbokförd på en adress i landet. Om du har skyddat identitet kan du inte låna pengar hos Extralånet. Du kommer inte heller få låna pengar om det är så att du har en aktuell skuld hos Kronofogden. Du som har betalningsanmärkningar kan dock fortfarande få låna pengar. Det krävs dock även att du har ett bankID för att få låna pengar.

  Extralånet

  Egenskaper och kvalitet

  Extralånet är alltså en låntagare dit även du som har en betalningsanmärkning kan vända dig. Du behöver inte heller vänta länge på att få reda på ifall din låneansökan blivit godkänd eller inte. Från och med det att du skickat in din ansökan tar det en bankdag tills du får svar på ifall din ansökan godkänts eller ej. Efter att ansökan blivit godkänd tar det 1–2 bankdagar för pengarna att komma in på ditt konto.

  Som tidigare nämnt vänder sig Extralånet alltså till dig som vill låna lite mindre summor pengar på allt från 10 000 till 50 000 kr. Vill du ha tag på ett mindre lån så snabbt som möjligt är detta därför ett utmärkt alternativ.

  Som vi tidigare varit inne på gör inte Extralånet heller sina kreditupplysningar med UC, eller Upplysningscentralen som det är en förkortning för. De använder sig i stället av ett företag vid namn Bisnode. Det som är det positiva med detta är det faktum att kreditupplysningar med Bisnode inte betyder att din kreditpoäng blir sämre.

  Om du behöver kontakta Extralånet av någon anledning går det att göra detta på telefon eller via e-post.

  De enda avgifterna som tillkommer ett lån hos Extralånet utöver räntan är påminnelseavgift samt inkassoavgift om det är så att du slarvar med att betala tillbaka lånet. För att slippa detta, se därför till att du betalar tillbaka ditt lån så som det är tänkt. Vill du betala av ditt lån snabbare än vad som var tänkt? Då kan du göra det helt utan några extra avgifter.

  Ränta och avgifter

  Det tillkommer en nominell ränta på 24,95% hos Extralånet, och en effektiv ränta på 28,01%. Som tidigare nämnt förekommer det inte några ytterligare avgifter ifall du betalar tillbaka lånet enligt överenskommelsen. Gör du inte det får du räkna med en påminnelseavgift på 60 kr och en inkassoavgift på 180 kr.

  Ränteexempel

  I detta exempel säger vi att du lånar 30 000 kr av Extralånet. Räntan för detta lån ligger alltså på 24,95%. Du multiplicerar då 30 000 med 0,2495 vilket är 7485. Du tar sedan 30 000 + 7485 vilket är 37 485. 37 485 kr är alltså den sammanlagda summa som du ska betala tillbaka på ditt lån. Hur mycket du ska betala av per månad beror på hur lång återbetalningstid du har på lånet. Som längst kan du ha 10 år på dig, och då blir kostnaden 681 kr i månaden. Som minst kan du ha ett år på dig, och då blir månadskostnaden 2851 kr.

  Sammanfattning

  Söker du efter ett lån av modell mindre? Då är Extralånet en alldeles utmärkt långivare för dig. Detta gäller även för dig som har betalningsanmärkningar eller som inte vill försämra din kreditpoäng ytterligare eftersom Extralånet inte gör sina kreditupplysningar med UC. Önskar du låna pengar från Extralånet? Ansök i så fall om ett lån redan idag.

  Recension - Extralånet
  Betyg 94100
  av Sverigekredit.se

  Villkor

  • Du måste vara mellan 18-70 år gammal
  • Du har en fast inkomst på minst 12 500 kr i månaden
  • Du har svenskt personnummer
  • Du har en folbokföringsadress
  • Du har inte skyddad identitet
  • Du har inga skulder hos Kronofogden
  • Du har mobilt BankID
  Betalningsanm. Utan UC
  Utbetalning helg Under 20 år

  Legitimering

  • E-legitimation (BankID)
  Avi-avgift: kr Uppl.avgift:  kr