Meddelandelån är bifirma till C Finance AB, som är en av de äldsta aktörerna inom små, korta lån (s.k. smslån) på den nordiska marknaden. Meddelandelån erbjuder endast snabblån.
Snabbval:
Läser in...
  Fördelar:
  • Populär långivare
  • Bra service på generösa tider
  • Hög kundnöjdhet
  • Utbetalning lördagar
  Nackdelar:
  • Låsta löptider till olika belopp
  • Godtar ej betalningsanmärkningar

  Popularitet

  Meddelandelån har alltid varit ett av de populärare kreditbolagen hos våra användare och vi anser själva att långivaren är en av de bättre i branschen. Meddelandelån har den senaste tiden visat sig väldigt populära på Sverigekredit och de ligger just nu i topp med de andra stora långivarna av snabblån och smslån.

  Godkända ansökningar

  När det kommer till godkända ansökningar så har Meddelandelån alltid tillhört segmentet av de genomsnittliga snabblånföretagen. Den senaste statistiken visar däremot att andelen godkända ansökningar har ökat rejält och att det nu är stor chans att du får din ansökan om att låna pengar godkänd hos Meddelandelån.

  Trygghet och Service

  Meddelandelån är ett ekonomiskt stabilt företag som också är ett av de äldsta på den svenska marknaden. Långivaren har lång erfarenhet av utlåning och de har under många år utvecklat sin tjänst till i vårt tycke en av de bästa på marknaden.

  Meddelandelån gjorde en undersökning bland alla sina kunder i början av 2014 som visar att 100% av alla svarande gärna rekommenderar långivaren till sina vänner. Totalt 95% svarade att de var ”Mycket nöjda” eller ”Extremt nöjda”.

  Utöver vår positiva bedömning så ger vi ett stort plus för Meddelandelåns undersökning och resultatet, bra initiativ!  Tillgängligheten är mycket bra för både kundtjänst och utbetalning och även här visar undersökningen att 98% av de tillfrågade varit mycket nöjda med servicen.

  Villkor och Kvalitet

  Du erbjuds en förmånlig lånetjänst med vänliga och sunda villkor. Meddelandelån använder ej UC, vilket är en fördel för dig som redan har många kreditupplysningar hos Upplysningscentralen och som vill ta smslån direkt utan UC. Som medlem i SKEF så kan du känna dig trygg med att långivaren gör en kreditbedömning enligt god sed.

  Vår bedömning är att Meddelandelån erbjuder en kvalitativ, flexibel och snabb tjänst som har få brister. Undersökningen talar även för sig själv med den stora kundnöjdhet som kreditbolaget har.

  Intervju

  Beskriv er tjänst i kort

  Meddelandelån är en av de äldsta aktörerna inom branschen för sk. smslån och vi erbjuder endast låga lånesummor marknadsmässigt sett. Låneansökan görs på vår hemsida och du får svar omgående under kundtjänstens öppettider. Befintliga kunder kan göra låneansökan via sms eller på hemsidan. I år har vi mobilanpassat vår tjänst, så du kan ansöka via smartphone eller surfplatta utan problem.

  Varför ska man välja just er?

  Vi brinner för betjäna våra kunder så bra vi kan och har därför har vi marknadens bästa kundtjänst öppettider för att det ska vara enkelt för dig att kontakta oss och få svar omgående på din låneansökan. Ett exempel på att vi faktiskt har lyckats med att betjäna våra kunder mycket väl är opartiska kundomdömen som vi samlar in via en tjänst på nätet som heter Trustpilot. Där kan du se i realtid vad våra befintliga kunder anser av oss som långivare. Vi har ingen möjlighet att påverka eller censurera dessa omdömen och tillsvidare har vi fått riktigt bra kritik av våra kunder. Vi är även medlemmar i branschföreningen för smslån, SKEF, vilket betyder att du som kund kan säkerställa dig att du har vänt dig till en seriös långivare som är väletablerad på den svenska snabblånemarknaden.

  Vad kan man som kund förvänta sig av er?

  Vår grundidé är att du får det som vi lovar, dvs. våra lån innehåller inga dolda kostnader eller dylikt. Ifall du är i kontakt med vår kundtjänst så kan du förvänta dig en positiv och glad kundtjänstmedarbetares röst som vill gärna hjälpa dig och svara på alla dina frågor. Nu tänker jag också avslöja en hemlighet, alla våra kundtjänstmedarbetare är faktiskt finlandssvenskar, så du ska inte vara konfunderad när du hör en trevlig finlandssvensk svara i telefon.

  Vad är ansvarsfull kreditgivning för er?

  Det finns flera olika affärsmodeller för smslån, vår affärsmodell bygger på sund kreditgivning vilket innebär att vi inte beviljar krediter till personer som saknar betalningsförmåga. Speciellt under senaste åren har det börjat dyka upp affärsmodeller på svenska marknaden som bygger på någonting helt annat. Rent konkret betyder ansvarsfull kreditgivning för oss följande:
  • Att vi inte beviljar lån till personer med betalningsanmärkningar eftersom vi anser att det ökar risken för att personen åker ut för ekonomiska svårigheter
  • Vi är registrerade hos Finansinspektionen och medlemmar i branschföreningen S.K.E.F., som ställer krav på oss som långivare
  • En sedvanlig kreditprövning görs på samtliga ansökningar för att bedöma kundens betalningsförmåga
  • Samtliga lånesökare måste identifiera sig till oss för att minska bedrägerier och missbruk av andras identitetsuppgifter

  Vilka råd kan ni ge alla som vill ta ett smslån?

  Gör en granskning av långivaren och ställ dig följande frågor innan du gör låneansökan:
  • Verkar långivaren vara seriös? Sök efter S.K.E.F. logga, företagets namn (är oftast olika än själva tjänsten) och organisationsnummer
  • Hur kommuniceras lånevillkoren och priserna?
  • Hittar du all relevant information om lånet och återbetalning?
  • Finns det kontaktuppgifter till företagets kundtjänst? Enligt lag får det inte kosta någonting extra att ringa till kundtjänsten, så varför inte slå en signal till kundtjänsten och ställa några frågor eller hjälp med själva låneansökan
  Ifall du har fått en förstklassig helhetsbild av själva långivaren, ta ännu en funderare ifall du på riktigt behöver ta lånet och hur ser din ekonomi ut i framtiden då lånet ska återbetalas. Kom ihåg att ett smslån är en kortvarig lösning för att klara en tillfällig period av stram ekonomi, det är inte en långsiktig lösning som du ska lita på varje gång du möter extra utgifter.
  Recension - Meddelandelån
  Betyg 50100
  av Sverigekredit.se

  Villkor

  • Lägsta ålder – 20 år
  • Inga nuvarande skulder hos Kronofogden
  • Svenskt mobilnummer
  • Svensk medborgare
  Betalningsanm. Utan UC
  Utbetalning helg Under 20 år

  Legitimering

  • E-legitimation (BankID)
  • SMS
  Avi-avgift: 45 kr Uppl.avgift: 108 kr