Loanstep erbjuder ett helt kostnadsfritt lån i 14 dagar, vilket är perfekt om du behöver extra tillskott under en kortare period. Hos Loanstep lånar du utan UC och erbjuds två låneformer, antingen ett korttidslån på upp till 5 000 kronor eller ett långtidslån på max 25 000 kronor.
Snabbval:
Läser in...
  Fördelar:
  • Kostnadsfritt lån i 14 dagar
  • Ingen UC (lån via Bisnode)
  • Betalningsanmärkning OK
  • Rabatter vid förtidslösen
  Nackdelar:
  • Hög förmedlingsavgift

  Loansteps erbjudande

  Loanstep är en låneförmedlingstjänst som för samman låntagare med långivare som har anslutit sig till deras investeringsplattform. Det går att ansöka om 3 000, 5 000, 15 000 eller 25 000 kronor med en löptid på 30 dagar upp till två år. De lägre beloppen är korttidslån, vilket innebär att de har en fast lånetid på 5 månader.

  Det går alltså inte att låna 3 000 eller 5 000 kronor i mer än 150 dagar. Däremot kan du få hela lånet kostnadsfritt (du betalar endast summan du lånat) om du betalar inom 14 dagar. Lån som betalas inom 120 dagar får dessutom upp till 78 procents rabatt. Det finns alltså mycket att spara genom att betala tillbaka lånet i förtid.

  Hos Loanstep kan du också ansöka om långtidslån på 15 000 eller 25 000 kronor. Dessa har en förutbestämd löptid på 2 år, men kan också betalas tillbaka i förtid.

  Om ditt lån godkänns innan kl. 12:00 får du pengarna redan samma dag.

  Låna av Loanstep

  Loanstep har en tydlig och välkomnande hemsida som snabbt förklarar hur det går till och vad de erbjuder. Själva ansökan är enkel – du väljer mellan de fyra beloppen och identifierar dig sedan med BankID. När ansökan väl är genomförd och du har fyllt i dina personuppgifter börjar Loanstep behandla lånet och du får besked direkt.

  I samband med ansökan görs även en kreditupplysning. Den tas inte hos UC, utan med kreditupplysningsföretaget Bisnode för att inte tynga ditt UC-betyg i onödan.

  Räntor och avgifter

  Om du betalar tillbaka korttidslånet inom 14 dagar är det helt kostnadsfritt – alltså erbjuder Loanstep ett av få antal räntefria lån på marknaden. Det finns inga dolda kostnader. I många fall kan det vara bra med ett extra tillskott under en kort period och då kan ett lån som detta vara en lösning. Om du inte betalar tillbaka inom två veckor tillkommer en aviavgift på 60 kronor, samt en förmedlingsavgift.

  Du har 150 dagar på dig att betala tillbaka lånet, men om återbetalning sker mellan 15 och 120 dagar kan du få upp till 78 % rabatt på kostnaden. Ju snabbare du kan betala, desto billigare blir det. Spannet för effektiva räntan är 30,00 – 1 177,00 %.

  Samma räntespann gäller för långtidslånen, men du har då istället upp till 24 månader på dig att betala tillbaka lånet. Här tillkommer även aviavgifter på 60 kr.

  Kundservice

  Kundservice är tillgänglig under vardagar från kl. 9:00 fram till 16:00, med lunchstängt mellan 12:00-13:00. Det är alltså en något begränsad tillgänglighet, men för allmänna frågor finns en utförlig FAQ-sida på webbplatsen. Kundtjänst har en chatt där du kan få svar direkt, men det går även bra att mejla eller ringa.

  Om Loanstep

  Loanstep är ett varumärke under företaget Savelend Sweden AB som har tillstånd från Finansinpektionen. Låneförmedlingen sker genom Savelends plattform för P2P-lån. Det är alltså privatpersoner som finansierar ditt lån genom Loanstep.


  Intervju

  Beskriv er tjänst i kort

  Det vi tillhandahåller är lån, närmare bestämt det vi kallar för korttidslån och långtidslån. Korttidslånen har en löptid på 150 dagar och för långtidslånen är löptiden upp till hela 24 månader.

  Varför ska man välja just er?

  Varför man bör välja oss? Vi lägger stor vikt på “nöjda kunder är bra kunder” och därför är en viktig del av vår verksamhet att inte bara bry oss om våra kunder, utan även visa det öppet. Man bör inte sticka under stolen med att det givetvis finns ett visst egenintresse som spelar in här, men det är verkligen inte hela historien. Vi vill i grund och botten hjälpa våra kunder till en bättre ekonomisk tillvaro, och därför är alla våra korttidslån kostnadsfria om man återbetalar inom 14 dagar. Vi tror att det kan hjälpa många som råkat ut för något kapitalslukande sådär i sista halvan av månaden. För långtidslånen sätter vi räntan individuellt, vilket gör att våra kunder redan innan de skriver på kan se hur lånets villkor för ser ut beroende på den egna ekonomi. Är det bara ett litet felsteg i en i övrigt ordnad tillvaro kan man få låna till relativt låg räntesats. För att återkoppla till det vi inledde detta stycke med, att vi är den aktör på marknaden som genuint bryr sig om våra kunder, finns det något hos oss vi kallar för Smart Steps. Detta är en guide till en bättre privatekonomi som vi just nu är i full färd med att utveckla. I denna guide hoppas vi kunna bidra med goda tips och idéer till alla som är villiga att ta del av den, och också belöna dessa personer för att ha tagit del av informationen, för att stärka och förenkla deras privatekonomi.

  Vad kan man som kund förvänta sig av er?

  Det man kan förvänta sig som kund är en genomgående god service och transparens. Vi vill att folk ska kunna se och förstå vad vi gör. Inte bara för att vara förtroendeingivande, men också för att vi tror att det är viktigt att vi i alla avseenden av verksamheten kan få kritik och influeras av våra kunder. Vi, precis som dem, är mänskliga, och vi vill att det ska lysa igenom och kännas, oavsett i vilken kapacitet man kontaktar oss.

  Vad är ansvarsfull kreditgivning för er?

  Ansvarsfull kreditgivning är för oss ganska enkelt. Vi vill inte ge ut krediter till någon som inte klarar av återbetalningen. Ingen tjänar på att låntagaren misslyckas med återbetalningen. Vi får inte ut något av det, och kunden själv förlorar väldigt mycket på det. Det är något vi verkligen vill undvika. Vi vill endast ge ut krediter till dem som vi tror kommer klara det, till dem som kan förbättra sin situation genom ett uppskov, lite andrum.

  Vilka råd kan ni ge alla som vill ta ett smslån?

  Det bästa råd man kan ge är att uppmana alla som funderar på att ta ett korttidslån till att först och främst se över exakt hur den egna ekonomin ser ut. Efter det bör man se över de olika företagen som erbjuder tjänsten och deras villkor. Ta en titt på totalkostnaden och se om det känns rimligt och troligt att det i stundande situation går att betala tillbaka. Var säker på att det kommer att hjälpa snarare än att stjälpa.
  Recension - Loanstep
  Betyg 99100
  av Sverigekredit.se

  Villkor

  • Mellan 18–75 år
  • Folkbokförd i Sverige
  • Fast årsinkomst på minst 150 000 kr
  • Max 1 betalningsanmärkning
  Betalningsanm. Utan UC
  Utbetalning helg Under 20 år

  Legitimering

  • E-legitimation (BankID)
  Avi-avgift: 60 kr Uppl.avgift:  kr