5000 snabbt

Är du i behov av ett extra tillskott på 5000 kr har du ett antal vägar att gå. Oavsett vad du behöver 5000 kr till kan du förmodligen få vägledning i våra tips här i den här artikeln.

Sälj på Blocket eller Tradera

bild på kvinna och spargrisFör några år sedan presenterades en undersökning i vilken det framkom att de flesta svenskar har värden på minst 30 000 kr hemma i garderober, på vinden, i förrådet eller i garaget i form av saker som inte används. Om du kan få ut endast en sjättedel av det värde som i praktiken ”ligger och skräpar” har du dina 5000 kr i handen!

Ett första steg är att botanisera bland de saker du inte använder för att se vad som kan säljas. Gå sedan till Blocket eller Tradera och lägg ut dina saker till försäljning. Se till att ta bra bilder på objekten och var noga med att skriva en intresseväckande annons.

Övertid eller extra timmar

Inom vissa branscher, särskilt sådana där arbetstid normalt schemaläggs med ett antal olika arbetspass varje vecka, kan det finnas möjlighet att genom att jobba lite mer också tjäna lite extra pengar. Arbetar du till exempel inom handeln har du förmodligen ganska goda möjligheter att ta ett extra pass här och där för att på så sätt få lite extra på nästa månadslön. Även på kontor kan möjligheten att jobba lite extra och få mer i lönekuvertet finnas. Förutsättningen är emellertid givetvis att det också faktiskt finns mer jobb att göra.

Gör en genomgång av alla dina konton

De flesta av oss har mer än ett bankkonto. Vid sidan av ditt vanliga lönekonto har du kanske ett kapitalkonto eller sparkonto och många har även servicekonton där man lägger in pengar som ska täcka amorteringar, räntor, försäkringar med mera för bostaden. I tillägg kan det finnas några slantar att hämta på exempelvis olika konto- och kreditkort.

En annan idé på temat är att skjuta upp någon eller några konto- eller kreditbetalningar, till exempel vad gäller bensinkortet. För många krediter har du även möjlighet att ansöka om en eller ett par betalningsfria månader. Notera att vi här räknar upp möjligheter att ”hitta” extra pengar. Du ska alltid göra en egen analys av om det är en bra idé att ta pengar från andra konton/kort.

Låna 5000 snabbt

Behöver du 5000 kr på kontot mer eller mindre omedelbart och därmed inte har möjlighet att använda något av de tips vi listar ovan har du alltid möjligheten att ta ett snabblån på 5000 kr. Du kan låna 5000 kr snabbt hos ett större antal aktörer och hos vissa kan du till och med få utbetalning samma dag som du ansöker.

Om du vill låna 5000 kr snabbt rekommenderar vi att du väljer en långivare inom smslån som erbjuder dig som förstagångskund ett kostnadsfritt första lån. Om du antar ett sådant erbjudande behöver du alltså inte betala räntor eller avgifter, utan det är exakt 5000 kr du ska betala tillbaka senast på förfallodatum. Mycket viktigt är emellertid att du noga räknar på saken och ser till att du kommer att ha tillräckligt med pengar på lönekontot/personkontot för att betala tillbaka. Missar du sista betalningsdatum får du nämligen börja betala avgifter.