Billiga investeringar med hög avkastning

Billiga investeringar med hög avkastning

Att investera pengar är inte bara aktier, fonder och bostäder, investeringar är mycket annat du kan läsa om här. Men investeringar slutar inte vid binära optioner och Forex valutahandel, investeringar kan göras i alla delar av livet. Små investeringar som i slutändan kan spara dig många tusen kronor i kort sikt och flera år av ditt liv i lång sikt. Här har du en lista med enkla och billiga investeringar du kan göra för att spara in de där extra slantarna.

Cykel

Hur mycket penar spenderar du på att köra bil varje månad? Endast bensinpriserna kommer upp till flera tusen kronor. En enkel investering på en ordentlig cykel kan dra ner på resekostnaderna rejält. Låt oss säga att du köper en bra begagnad cykel på t.ex. blocken för 2000 kr. Om du nu cyklar alla kortare sträckor till t.ex. affären, jobbet, gymmet etc. kan du nog dra ner dina bensinkostnader med åtminstone några hundralappar per månad. Ge det några månader och din investering börjar redan ge vinst.

Mat

Ibland kan det vara jobbigt att komma hem efter en lång och tuff tag på jobbet för att ta sig in i köket och börja laga mat. Det kan vara mycket mer bekvämt att bara köpa hem en pizza eller liknande och bara slappna av. Det må vara enklare, men det är verkligen inte billigare. Investera i bra råvaror och bra köksredskap och du kan spara in mängder med pengar från att laga din egna mat istället för att äta ute eller köpa hem. Du kan även laga storkok vilket gör att du slipper laga mat varje dag. Att laga mat hemma behöver varken vara dyrt, svårt eller ta lång tid och det ger

Trädgård

Allt en växt behöver är sol, vatten, jord och kärlek. Det står inte någonstans att du behöver en stor trädgård för att odla grönsaker, det räcker med ett fönster med solljus. Det är många grönsaker och kryddor man kan odla med en begränsad yta. Morötter och tomater är utmärkta grönsaker du bara behöver en lite kruka för att odla. Även oregano, rosmarin och basilika fungerar utmärkt att odla inomhus. Allt du behöver köpa är lite jord, en kruka och ett par frön och du kan njuta av ekologiska och närproducerade grönsaker. Billigt och enkelt!

Kunskap

Vare det sig vara genom böcker, kurser eller självlärande, ny kunskap och nya färdigheter är alltid bra att ha. En lärobok som lär dig Photoshop för några hundra kronor kan vara skillnaden mellan ett ja och ett nej när det kommer till det där nya jobbet. Eller varför inte använda dina nya egenskaper i din nästa löneförhandling? Kunskap har ett värde i sig självt och man bör aldrig sluta törsta efter ny kunskap, hur gammal man än må bli. Och vem vet när denna billiga kunskapen kommer att ge avkastning?

Hälsa

Slutligen är det oerhört viktigt att investera i ens egna hälsa. En hälsosam kropp är starkare, mer klartänkt och mycket piggare. Allt som är bra egenskaper till både jobb och privatliv. Det bästa med en hälsoinvestering är att den kan vara helt gratis. Med endast några timmar per vecka kan du se märkbar avkastning på väldigt kort tid. En stark kroppsaktie är även mer skyddad från sjukdomar och fluktuationer i marknadsvärde.

Läs om fler spartips här.