Extrema spartips

Portmonä

Spartips gillar vi alla. Och vem har sagt att det behöver vara tråkigt att spara pengar. Du kan göra allt ifrån att planera din matbudget till att lägga om dina lån för att spara in lite extra. Sedan finns det ju även lite mer extrema sätt att spara in några extra kronor på. Kanske inget man tar till i första hand, men likväl ett sätt att verkligen spara in på utgifter. Här kommer några spartips för dig som inte drar dig för att snåla in på allt.

Tipsen:

Här kommer några tips av mer eller mindre skämtsam karaktär för dig som vill spara in på mer än bara det mest uppenbara:

  • Du har med stor sannolikhet någon gång gått förbi en trädgård med fruktträd i din stad. Knacka på och fråga om du får plocka lite äpplen eller andra befintliga frukter.
  • Det finns tre stora mysterier i livet – Bermudatriangeln, om det finns liv i yttre rymden samt var alla strumpor tar vägen som försvinner i tvättmaskinen. Det sistnämnda mysteriet kan du vända till din fördel. Köp alltid exakt likadana strumpor. Då slipper du kasta udda strumpor när dessa försvinner och kan alltid maximera ditt antal fungerande par med strumpor.
  • Kattlådan är både en utgift och en uppgift som måste skötas. Har du en relativt samarbetsvillig katt kan du alltid försöka träna katten att använda toaletten istället. Du sparar då in på kostnaden för kattsand, men notera att det kan vara aningen tidskrävande att träna en katt för detta syfte.
  • El är dyrt, det vet vi alla, och vissa av oss försöker skära ner på elförbrukning genom att stänga av golvvärme, dra ner temperaturen på elementen och släcka lampor i de rum vi inte befinner oss i. Vill du banta ner elräkningen maximalt kan du helt sonika släcka alla lampor och införskaffa en billig pannlampa. Vips så har du minimerat elförbrukningen och på köpet fått en mysig campingkänsla i hemmet.
  • Har du ett extrarum? Om du inte redan upptäckt att dessa går att hyra ut via tjänster som AirBnB och dylikt så kan du fokusera på att hyra ut rummet till en kategori som är allt annat än kräsna – studenter. Är du riktigt fräck kan du tjäna in bra pengar varje månad på att hyra ut ett rum till en fattig student. Moralen i detta överlåter vi till den enskilde att hantera.
  • Friskvård är viktigt givetvis, men gymkort är dyra. Lösningen på detta är att helt enkelt dra fördel av att de flesta större städer har mängder av olika gym. Dessa erbjuder ofta provträningstillfällen. Provträna på olika gym, och på nolltid har du tjänat in en månads medlemskap.
  • Samåkning är något som drar ner dina resekostnader, det är absolut inget nytt under solen. Men vi svenskar fokuserar då oftast på att samåka med arbetskollegor enbart. Vidga dina möjligheter och fråga grannar och vänner om de åker åt samma håll på morgnarna. Sätt upp en lapp på Ica med en efterlysning av samåkningssällskap. Du kanske även får lite nya vänner på köpet och sparar in mycket på resekostnader i samma veva.

Bara fantasin sätter gränser…