Anordna loppis för mer pengar

loppmarknad

Alla har vi saker hemma som vi inte använder. Vissa saker som du har på vinden, i garaget och i förrådet är garanterat bara att kassera, men en del saker kan säkert ha ett värde för andra personer. Genom att anordna en loppis kan du både bli av med onödiga saker som bara tar plats i hemmet och få en slant för det. Du slår helt enkelt två flugor i samma smäll och rent vill man uttrycka sig lite mer finurligt kan man säga att du får pengar för att städa!

Olika former av loppis

Det finns olika sätt att sälja saker via konceptet loppmarknad och alla har sina fördelar respektive nackdelar. Vilket eller vilka sätt du kan utnyttja beror till viss del på var du bor och hur du bor, men alla har möjlighet att på ett eller annat vis anordna en loppis.

Egen loppis

Att dra igång en loppis behöver verkligen inte vara komplicerat. Det är egentligen bara att öppna garaget eller ställa ut ett bord med de saker du vill bli av med. Om du inte bor mycket avsides kommer det garanterat att komma förbi någon emellanåt som stannar till för att se vad du har till försäljning. Större genomslagskraft får du självklart om du sätter upp lite lappar här och där. Se till att noga specificera vad det är du främst har till försäljning för att locka rätt typ av potentiella kunder till din loppmarknad.

Loppis i grannområdet

Ett sätt att göra hela konceptet med loppis lite roligare och även lite mer lönsamt är att gå ihop med andra inom samma bostadsområde och anordna en gemensam loppis där varje hushåll presenterar sina saker till exempel utanför dörren eller i trädgården. Särskilt lyckade kan dessa loppisar bli för dig om du har barn och det finns många andra barnfamiljer i området. Barnkläder kan vara en tuff utgiftspost för en del, och att då kunna köpa barnkläder till ett billigare pris på loppis kan ge fina besparingar.

Boka bord på organiserad loppis

På de flesta orter finns större lokaler där det anordnas marknadsförsäljning mer eller mindre varje vecka året om. Idén är att du bokar ett bord och sedan säljer dina saker till exempel en lördag eller söndag. Den här modellen är egentligen utmärkt för alla. Det gäller bara att räkna med att det kostar en slant för hyran av bordet.